Zelfportret van Richard van der Weide

Samen met Jesse Nelson heb ik Richard van der Weide een avond besteed ter gelegenheid van het afronden van het eerste couplet van de circle of life een project waar we al een jaar aan werken.

We hebben het attelier omgebouwd tot schilderplek met alle gemakken van dien. Verf voor het grijpen muziek van FS Green gevonden en lekker de hele avond/nacht expressief geknutseld. Richard van der Weide

Jesse Nelson heeft een studie gemaakt van het vrouwelijk lichaam. De kunstenaar heeft gewerkt met acryl op hout.

 

Jesse nelson van de broek
Acryl op hout. Studie van het vrouwelijk lichaam door Jesse Nelson van den broek.

We hebben eindelijk het zomer attelier goed kunnen benutten na de renovatie. Het was super om even de fine liner los te laten en niet zo super gedetailleerd te werken. We hebben er een flinke rotzooi van gemaakt, maar dat hoort er nou eenmaal bij.

Zelfportret

Als de Kunstenaar Richard van der Weide bedacht ik mijzelf dat je op zijn minst eenmaal een zelfportret moet hebben gemaakt. Dat is bij deze dan ook gebeurt.

Richard van der weide
Kunstenaar richard van der weide

De kunstenaar artist

Ik vind het super om eens iets anders te doen, gewoon je vingers in de verf dopen en zo eigenlijk op deze manier een beeld te boetseren. Ook maak ik gebuik van sponzen en kwasten het is eigenlijk maar net wat voor handen ligt. Deze keer was het voor mij wel verassend om gewoon met de vingers te verfen. Een deja vu naar moeders keukentafel op woensdag middag met een schortje voor.

 

Het komt voornamenlijk door het formaat dat ik nu eindelijk iets minder gedetailleerd kan werken het is een beetje alsof het fijne werk en de discipline die ik mijzelf op heb gelegd langzaam een beetje loskomt van het ultra gedetailleerde werk en dat is superfijn.